Ako posao pred vama zahteva najkvalitetniji mašine za rad na određeno vreme, iznajmljivanje viljuškara najbolja je opcija. Otkrijte široku ponudu Jović viljuškara čije su radne mašine nove, izdržljive i bezbedne, a njihovim rentiranjem štedi se značajna količina novca.

Bez obzira da li ste iskusan profesionalac ili vam još treba iskustva u poslovima koje zahtevaju upotrebu viljuškara, iznajmljivanje ovih mašina može veoma da utiče na poslovanje.

Pre nego što nazovete najbližeg agenta, za početak procenite svoje specifične zahteve. Uzmite u obzir faktore kao što su dužina posla, nosivost i visina dizanja, te veličina prostora, teren i sama upravljivost, da biste odredili tip viljuškara koji je najprikladniji za vaše operacije. Detaljna procena lokacije ključna je da bi se sagledale sve potencijalne prepreke ili izazovi koji mogu uticati na rad viljuškara.

Šta sve štedi novac kada na red dođe izmajmljivanje viljuškara

Kada jednom dođete do svog viljuškara redovno održavanje i servisiranje su neophodni da bi bio u optimalnom stanju. Poštujte raspored održavanja vozila i pridržavajte se uputstava proizvođača za nadzor, zamenu ulja i popravke. Brigu o viljuškaru vodi njen vlasnik, ali odgovoran rad i čuvanje mašine, pojednostaviće i vaš posao i smanjiti moguće brige.

Napredak u tehnologiji je napravio revoluciju u industriji viljuškara, nudeći inovativna rešenja za povećanje produktivnosti i pojednostavljenje operacija. Baterije (kod viljuškara na elektro pogon) su sve snažnije, a telematički sistemi, softveri za upravljanje voznim parkom i alati za automatizaciju sve precizniji. Upotreba viljuškara potpuno je optimizovana. Digitalna rešenja danas su deo svakodnevnog posla i maksimiziraju efikasnost.

Prednosti iznajmljivanja

Ušteda novca na iznajmljivanju viljuškara ne znači žrtvovanje kvaliteta ili pouzdanosti. Mnoge kompanije nude razne pakete i dodatne usluge koje štede novac, kao što su dugoročni zakupi i sezonski popusti. Uvek se može razmatrati i deljenje ili udruživanje resursa sa drugim preduzećima kako bi se smanjili pojedinačni troškovi.

Ekonomičnost i fleksibilnost: Zaobilazi se potreba za velikim investicijama ili ulazak u često nepovoljne i dugoročne zajmove za nabavku vlastitih mašina.

Održavanje bez brige: Viljuškare održava kompanija koja ih je iznajmila što znači da korisnici imaju mnogo manje briga i eliminišu dodatna ulaganja u sevisiranje i popravke.

Nema iznenadnih troškova: Kada se viljuškar pokvari, bez obzira koliko je havarisan, troškove popravke snosi kompanija u čijem je vlasništvu. Tako da nema neprijatnih iznenađenja.

Isporuka na lokaciju: Kompanije najčešće nude uslugu brze isporuke, što znači da viljuškar može biti na željenoj lokaciji kroz 24 sata.

Tehnička podrška: Iznajmljivanje viljuškara podrazumeva i tehničku podršku, ali i dragocene savete i korisne informacije od stručnjaka čiji je posao da izađu u susret klijentima koji koriste njihove viljuškare.

Iznajmljivanje viljuškara: izbor najboljeg

Pravi izbor najvažniji je u svemu, pa tako i u iznajmljivanju viljuškara. Bez obzira da li vozilo treba da bude upotrebljeno u skladištu, na gradilištu ili nekom industrijskom postrojenju, rukovanje odgovarajućim viljuškarom može značajno da utiče na produktivnost, efikasnost i bezbednost u radu. Viljuškara danas ima na stotine vrsta, pa donosimo samo neke od najpopularnijih koji se najradije koriste.

Električni viljuškari: stekli su popularnost poslednjih godina zbog svoje ekološke prihvatljivosti, niskog nivoa buke i smanjenih zahteva za održavanjem. Ovi viljuškari se napajaju punjivim baterijama, što ih čini idealnim za upotrebu u zatvorenom prostoru gde ventilacija može biti problem.

Gasni i dizel viljuškari (viljuškari na motorni pogon): poznati su po svojoj snazi, svestranosti i sposobnosti da podnose teška opterećenja. Ovi viljuškari se napajaju benzinom, dizelom ili gasom, što ih čini pogodnim za spoljašnju upotrebu i poslove koje zahtevaju visok kapacitet dizanja i teške primene. Rade u različitim spoljašnjim okruženjima i podnose širok spektar opterećenja. Brzo se mogu dopuniti gorivom, što smanjuje vreme zastoja. Najbolje se ističu na gradilištima i vanjskim skladištima jer nemaju problema sa raznim terenima.

Viljuškari za neravne terene: dizajnirani su da sa lakoćom kreću po najtežim terenima i najizazovnijim okruženjima. Opremljeni su robusnim gumama i robusnim suspenzijama. Ovi viljuškari mogu da se nose sa strmim padinama i raznim preprekama. Šljunak, pesak i blato za njih ne predstavljaju nikakav problem. Idealni su kako za gradilišta na otvorenom tako i za poljoprivredne radove. Mogu biti opremljeni raznim dodacima kao što su kašike, različite viljuške i grane, što povećava njihovu svestranost i korisnost.

Villjuškari sa pomičnim stupom su idealni kada je potrebno visoko slaganje, te manevrisanje u uskim prolazima. Maksimiziraju svaki skladišni prostor. Ovi viljuškari mogu da imaju i proširive viljuške koje mogu da dostignu veće visine uz održavanje stabilnosti. Manevrisanje ima napredne sposobnosti, a kontrole su izuzetno precizne, kako bi omogućile brži utovar i istovar paletizovane robe.

Kratkoročno ili dugoročno iznajmljivanje viljuškara?

U domenu poslovanja, efikasnost i fleksibilnost su najvažniji. Izbor između kratkoročnog ili dugoročnog iznajmljivanja viljuškara može značajno uticati na krajnju uštedu i operativnu agilnost. Kao stručnjaci u ovoj oblasti, razumemo nijanse uključene u donošenje ove usluge.

Kratkoročni najam viljuškara podrazumeva iznajmljivanje viljuškara na kratko vreme, obično od jednog sata ili dana preko nekoliko dana do nekoliko meseci. Preciznije, sve do jedne godine računa se u kratkoročno iznajmljivanje, a preko toga je dugoročno.

Duži period iznajmljivanja podrazumeva i smanjenje ukupne cene najma. One su svakako fleksibilne i po dogovoru, ali ako primera za jedan mali polovni dizel viljuškar od 2000 kilograma dan iznajmljivanja košta 50 evra, nedelja će već koštati 150 evra, a dve nedelje 250 evra. Do šest meseci će izaći 400 evra, dok će više od 13 meseci koštati 300 evra.

Jedna od ključnih prednosti iznajmljivanja viljuškara je fleksibilnost koja se nudi u pogledu trajanja najma. Procenite vremenski okvir svog projekta i predviđenu upotrebu da biste odredili najisplativiji period iznajmljivanja. Izbegavajte nepotrebna produžavanja iznajmljivanja koja mogu da povećaju troškove.

U današnjem poslovanju sve je prisutnije i dugoročno iznajmljivanje viljuškara jer se mnoge kompanije odlučuju da ulažu u neke druge strateške stvari, dok brigu o mašinama za rad ostavljaju drugima, što se pokazuje kao vrlo efikasan poslovni potez.

Prednost kratkoročnog iznajmljivanja:

 • Fleksibilnost
 • Isplativost
 • Pristup najnovijoj opremi

Prednost drugoročnog iznajmljivanja:

 • Predvidljivi troškovi
 • Prilagođavanje opreme za specifične zahteve
 • Namenska podrška i dugoročno održavanje

Najkvalitetnije kompanije uz pristupačne cenem ponudiće vam fleksibilne ugovore vezane za najam viljuškara koji se mogu prekinuti ako on više nije potreban, kao i servisnu podršku 24 časa dnevno. Veoma je važno i da mašine efikasno i brzo budu isporučene, uz što širu njihovu ponudu.

Izbor firme i dužina trajanja prilikom iznajmljivanja viljuškara

Izbor prave kompanije za iznajmljivanje viljuškara može biti glavna razlika da li će ovaj posao završiti uspešno ili ne. Potražite kompaniju sa reputacijom, pouzdanošću i kvalitetnom opremom. Faktori kao što su dostupnost, pažljivo održavanje, ali i naravno cena, jednako su važne. Preporuke zadovoljnih korisnika i reference u ovom odabiru mogu biti veoma korisne.

Bezbednost uvek treba da bude na prvom mestu kada se radi sa viljuškarom. Uverite se da su svi operateri propisno obučeni i sertifikovani za bezbedno rukovanje opremom, kao i da su iznajmljene mašine u top stanju.

Faktori koje treba uzeti u obzir:

 • Trajanje potrebe: Procenite trajanje vaših zahteva za viljuškarom, uzimajući u obzir i trenutne potrebe i potencijalne buduće fluktuacije u potražnji.
 • Finansijska razmatranja: Procenite finansijske implikacije kratkoročnog u odnosu na dugoročni zakup, uzimajući u obzir troškove unapred, tekuće troškove i potencijalne pogodnosti.
 • Operativna fleksibilnost: Razmotrite nivo fleksibilnosti koji je potreban u vašim poslovima, vagajući prednosti iznajmljivanja viljuškara.

Iznajmljivanje viljuškara i dodatne pogodnosti

Partnerstvo sa renomiranim provajderom za iznajmljivanje viljuškara, koji ima veliku flotu sačinjenu od raznih vrsta mašina, od regalnih viljuškara i električnih stakera do platformi za rad na visini, te vrhunske stručnjake, donosi nove nivoe pogodnosti i efikasnosti u radu.

Uključena ekspertiza: Mnoge kompanije koje iznamljuju viljuškare u mogućnosti su da ponude i svoje vozače i operatere viljuškara. Ovim se zaobilazi problem u situacijama kada firme nemaju svoje obučene radnike za rukovanje specijalnim mašinama. Vešti profesionalci donose bogato iskustvo i stručnost u radu, obezbeđujući optimalne performanse i standarde bezbednosti. Poveravajući rad viljuškara obučenim profesionalcima, preduzeća mogu da minimiziraju rizik od nesreća i maksimiziraju produktivnost.

Sveobuhvatna podrška: Pored vozača viljuškara, ugovori o iznajmljivanju često uključuju sveobuhvatne usluge podrške kao što su nabavka goriva i transport do i od lokacije klijenta. Kao i iznajmljivanje koje može da traje tek sat vremena – toliko da se obavi nephodan posao koji nije moguće drugačije uraditi. Ovo sveobuhvatno rešenje osigurava da se preduzeća mogu fokusirati na svoje poslove bez brige o logističkim izazovima ili neočekivanim troškovima. Bilo da se radi o isporuci u poslednjem trenutku ili pomoći u hitnim slučajevima, firme koje iznajmljuju viljuškara su obično maksimalno posvećene pružanju brze i pouzdane podrške.

Kupovina ili iznajmljivanje viljuškara?

Magična računica koju koriste iskusni poslodavci može pomoći odmah na početku ovog pasusa. A to je odnos iskorišćenja. Uopšteno (ali često se ispostavi kao najbolje merilo), ako se oprema koristi najmanje 60 odsto vremena (24 sata tokom radne nedelje), ima smisla kupiti mašinu. Ako je stopa iskorišćenja ispod od 60 odsto, iznajmljivanje štedi novac, bilo da rentirate novi viljuškar ili polovni.

Kupovina viljuškara ima računicu ako poslodavac ima:

 • Predvidljivu potražnju bez sezonskih fluktuacija
 • Obučene operatere za viljuškare
 • Pouzdan servis
 • Koristi viljuškare najmanje tri godine pre zamene za novi
 • Jednu ili dve smene najviše dnevno (kako bi se obezbedilo vreme za održavanje opreme)

Iznajmljivanje viljuškara ima računicu ako poslodavac ima:

 • Sezonsku dinamiku u obavljanju poslova
 • Potrebu za smanjivanjem novčanih izdataka
 • Manjak operatera koji znaju da upravljaju viljuškarima
 • Radi više od dve smene

Iznajmljivanje viljuškara se isplati čak i ako planirate da kupite novi

Ako planirate da kupite svoj prvi viljuškar, bilo polovan ili nov, ima smisla da ga prvo iznajmite. Pre svega ovo će vam pomoći da se u početku rešite svih onih dodatnih poslova koji vas očekuju prilikom kupovine, poput dozvola, sertifikata, troškova vozača, troškova registracija, servisiranja i mnogih drugih.

Sa nakupljenim iskustvom lakše ćete obaviti prvu kupovinu, jer ćete tačno znati šta vas čeka i ulaganje će biti zasnovano isključivo na činjenicama.

Možda jeste iznenađenje da postoje mnoge prednosti kada iznajmljujete viljuškar od kupovine vlastitog, ali iskustva govore u korist toj tvrdnji. Pogotovo ako morate često da kupujete novu mašinu – bolje je da se odlučite za iznajmljivanje ili mogućnost lizinga. Iznajmite novi viljuškar, a zatim ga vratite kada potrebe više nema.

Viljuškari Jović su jedna od najpouzdanijih firmi sa uslugama iznajmljivanja u Srbiji. Poslujemo godinama i poznani smo po najmovima svih vrsta dizel, gasnih i električnih viljuškara. Dakle, bilo da se radi o kratkoročnom ili dugoročnom najmu viljuškara, ili vozila za lake, srednje ili teške uslove, uvek se možete osloniti na nas. Sve je pokriveno, od procesa iznajmljivanja do popravki i bezbednosnih provera. Brinemo o svemu, tako da ne morate vi.