Platforme za rad na visini

Savršen odnos između kvaliteta i cene

 

 

Prevazilaženje razlika u prostoru, jednostavnije je i sigurnije uz naše platforme za rad na visini. Ove hidraulične dizalice koje se podižu iz pomoć sistema makaza, izrađene su od najkvalitetnijih materijala. U svakodnevnim radnim obavezama, to znači da donose najveću moguću stabinost i izdržljivost, bilo da se radi vani ili unutra. Električni motori i baterije koji ih pokreću izuzetno su izdržljivi i nude mogućnost kontinuiranog rada i u zatvorenim prostorima.

Ove mašine pružaju mnogo sigurnije i pouzdanije okruženje za radnike kada obavljaju zadatke na visini nego tradicionalne merdevine ili skele. Platforma je zaštićena ogradama, koje imaju i kapiju za operatere. Samohodne dizalice često se koriste u građevinskoj industriji, ali mogu biti od velike pomoći u različitim drugim vrstama poslova. Veoma su prilagodljive mašine i dolaze sa raznovrsnim dodacima, kako bi zadovoljili zahteve svakog kupca.

 

Izdržljive, stabilne i praktične pri najvećim opterećenjima

Izdržljivost ovih samohodnih dizalica maksimizirana je donjim okvirom koji je toliko stabilan da neće proizvesti niti najmanje vibracije. Ostali delovi platforme su zaštićeni, tako da ona besprekorno radi u najnepovoljnijim okruženjima i vremenskim uslovima. Sigurnosne korpe i graničnici, potpuno štite radnike na njoj. Točkovi i okvir platforme za rad na visini su napravljeni i dizajnirani na način da izdržavaju velika opterećenja. Imaju nultu emisiju štetnih gasova, jer ih pokreću moćni električni motori koji su napravljeni po najvišim standardima zaštite okoliša. Sa druge strane, kada su sklopljene, veoma su kompaktne, što olakšava njihov transport.

 

Glavne karakteristike platformi za rad na visini:

 • Rad na baterije sa hidrauličnim pogonskim motorom
 • Dodatna bočna platforma, mogućnost produžavanja korpe za brzi i sigurniji rad
 • Ugrađeni utori za viljuškare, radi lakšeg transporta
 • Automatski prikazuju moguće greške, što olakšava održavanje
 • Nizak nivo buke, nezagađuju okolinu i prilagoljive su za različita mesta korištenja

 

Lagane za upravljanje i okretne

Ne postoji bolja zamena za tradicionalne skele od ovih korpi za rad na visini. Upravljanje njima i precizno pozicioniranje maksimalno je pojednostavljeno, kao i održavanje i servis. Sve funkcije uključujući podizanje, spuštanje, kretanje napred i nazad, pod kontrolom su operatera. Platformom se može upravljati sa tla, ali i iz same korpe. Tako operateri mogu obavljati sve direktno sa platforme, kako bi postigli kontinuirani rad kada postoji samo jedna osoba, zbog čega nema potrebe za kontrolom sa tla.

Povećanje produktivnosti, pruža veoma brz i siguran uspon, dok im kompaktnost daje veliku prednost u snalaženju u tesnim prostorima. To dodatno olakšava i izvrstan radijus okretanja koje poseduju, pa je manevrisanje njima više nego jednostavno. Sa druge strane, šasija je dizajnirana tako da se lako može pristupiti delovima, što olakšava održavanje. Ugrađena dijagnostika koja pokazuje moguće greške, pomaže radnicima u rešavanju problema na brz i lak način, često i tokom samog rada na terenu. Za ove mašine kažu da su prve na gradilištu, ali i posljednje koje sa njega odlaze.

Praktična pomoć pri radu na našim samohodnim dizalicama:

 • Zaštitne ploče za prste na platformi
 • Stepenici za lak pristup platformi
 • Prekidač za isključivanje gornjeg motora
 • Uklonjiva kontrolna kutija na platformi
 • Mogućnost blokiranja vrata na platformi
 • Odvojiva, odnosno sklopiva ograda
 • Sistem zaštite od kratkog spoja i curenja
 • Merač visine
 • Električni ormarić otporan na kišu
 • Svetlo za noćni rad
 • Kuka za vuču

 

Naše platforme za rad na visini sigurnost stavljaju na prvo mesto

Osim fleksibilnog kretanja, praktičnosti, stabilnog podizanja, te istrajnosti i pri velikim opterećenjima, ove mašine karakteriše izuzetno tih rad, pa su najbolje rešenje za okruženja osetljiva na zvuk, kao što su poslovne zgrade, trgovine, šoping centri, hoteli, škole i drugo.

Budući da platforme za rad na visini uključuju potencijalne opasnosti, poput pada, važno je uvek paziti na sigurnosne postupke, kako se ne bi doveli u ove neželjene okolnosti. Važno je napomenuti da su upravljačke ploče dizajnirane veoma pregledno i teško se prljaju, pa su sva dugmad i prekidači jasno vidljivi.

Sigurnosni postupci razlikuju se u zavisnosti od vrste dizalica, ali uvek postoje neke opšte mere kojih se valja držati. Za početak, ovu mašinu nikada ne treba koristiti bez obuke. Pre samog rada, uvek se treba uveriti da je platforma na dovoljno ravnoj podlozi, pre nego što krene podizanje. Pridržavanje limitu dozvoljene težine, odnosno njeno neprelaženje, jedan je od najbitnijih sigurnosnih elemenata. Vozač u svakom momentu mora biti svestan svoje okoline i mogućih prepreka na putu kojim ide dizalica. Bez zaštitne opreme, ne treba rukovati ovim mašinama.

Sigurnosne mere:

 • Pomoćni uređaj za spuštanje
 • Sistem protiv prsnuća materijala
 • Dugme za zaustavljanje u nuždi
 • Sistem zaštite od naginjanja
 • Zaštite prilikom punjenja
 • Automatska zaštita od udarnih rupa
 • Sistem automatskog kočenja
 • Zvučni signali i sirena
platforma za rad na visini ispružena

Platforme za rad na visini

MX800SN

 

SPECIFIKACIJE:

MODEL: MX800SN
MAKSIMALNA RADNA VISINA (m): 10
MAKSIMALNA VISINA PLATFORME (m): 8
KAPACITET DIZANJA (kg): 230
KAPACITET DIZANJA (PROŠIRENA PLATFORMA) (kg): 113
TEŽINA (kg): 2024
VELIČINA PLATFORME: 2.27*0.81
DUŽINA PLATFORME(PRODUŽENA) (m): 3.17
VISINA (m): 2.3
ZAUZETOST PLATFORME (MAX): 2
VREME PODIZANJA/SPUŠTANJA (S): 40/30

MAKSIMALAN RADI NAGIB (°): 2°/3°
SNAGA MOTORA PODIZANJA: 24V/3.3KW
IZVOR NAPAJANJA: 4*6V; 225Ah

DIMENZIJA GUME (cm): 380*125

slika platforme za rad na visini do 7,5m sa korpom
nosivosti 500kg i max visine 7,5m

Platforme za rad na visini

MK750 (SJY0.5-7.5)

 

SPECIFIKACIJE:

 

MODEL: MK750 (SJY0.0-7.5)
NOSIVOST (kg): 500
MAKSIMALNA VISINA PLATFORME (mm): 7500
MINIMALNA VISINA (mm): 1540
SNAGA PODIZANJA: 1.5W (300V)/2.2KW (220V)
NAPON: 1FAZA/220V/50HZ ili 3FAZE/380V/50HZ
VREME DIZANJA (S): 60
PUMPA: 4.8 M/R
UKUPNA MASA (kg): 1000
DIMENZIJE (mm): 2000*1200*1540

Kralja Petra I 205
Bačka Palanka

Pon-Sub (7:00 - 15:00)

Kontakt informacije

Adresa: Kralja Petra I 205, 21400 Bačka Palanka, Srbija

ZAKAŽITE:

Redovan servis

Popravka