ELEKTRIČNI PALETARI

 

 

JOVIĆ-SERVIS I REMONT DOO

ELEKTRIČNI PALETARI

Ukoliko treba da skladištite robu na uskom prostoru i morate brzo da se krećete električni paletari su odlično rešenje. Tako ćete brzo transportovati robu u skučenim prostorima.

Električni paletari nisu namenjeni za podizanje velikih tereta, zbog male veličine. Ipak, zahvaljujući maloj veličini, mogu da se uklope u najuže prostore i podignu male terete u uskim prostorijama.

Električni paletari su jedan od najsvestranijih alata za rukovanje robom. Sa različitim dostupnim modelima i specifikacijama, električni paletari mogu biti korišćeni u skoro svakoj industriji. Od utovara i istovara robe u transportnoj industriji, do premeštanja robe u skladištima i supermarketima, električni paletari su korisni alati za poboljšanje efikasnosti u svakom poslu. Da biste pronašli pravi električni paletar za svoj posao, važno je prvo da odredite koje zahteve treba da zadovolji:

 • Za potrebe koje industrije će se koristiti?
 • Koji kapacitet dizanja Vam je potreban?
 • Koliki je prostor i kako je organizovan za odlaganje robe?
 • Koju udaljenost će prelaziti u toku radnog dana?

 

Kapacitet električnih paletara

Kada kupujete električni paletar, kapacitet koji može da transportuje je možda glavni faktor koji treba uzeti u obzir pre odluke. Identifikovanjem prosečne težine tereta kao i zahteva za maksimalni kapacitet, možete da fokusirate pretragu na mašine koje su pogodne za vaš posao.

 

Dužina i širina viljuški 

Električni paletari se koriste za pomeranje i transport robe na paletama. U različitim skladištima ova roba može da varira u veličini. Kada birate paletar, trebalo bi da imate prave informacije o dimenzijama tereta, kako biste izabrali paletar sa odgovarajućom dužinom i širinom viljuški. 

Standardne viljuške: Standardna dužina viljuški za električne paletare je 1.150 milimetara. Ova dužina je prikladna za većinu slučajeva upotrebe pri premeštanju paletizovane robe na standardnoj evro paleti od 1.200 mm.

Kratke viljuške: Odabir kraćih viljuški je obično vrlo specifična poslovna odluka. U slučajevima kada su palete manje od standardne evro palete, možda ne želite da viljuške prelaze dužinu palete kako biste izbegli bilo kakve bezbednosne probleme.

Duge viljuške: Duže viljuške se takođe mogu dodati električnim paletarima, kada želite da povećate efikasnost i omogućite paletaru da transportuje dve palete odjednom. Ovo je uobičajena odluka za preduzeća koja koriste vožnju električnim paletarima za pokrivanje velikih udaljenosti. Povećanjem dužine viljuške efikasnost se može udvostručiti.

 

Performanse električnog paletara

Električni paletar je najjednostavniji i najefikasniji alat za rukovanje. Stabilan je pri podizanju tereta, lagan u radu, kompaktan, siguran i pouzdan. Široko se koristi u transportnoj industriji, na aerodromima, tržnim centrima, skladištima, što poboljšava efikasnost rada u različitim industrijama i smanjuje troškove angažovanja radne snage.

Radi na baterije, što je korisno za uštedu energije i zaštitu životne sredine. Baterija se lako može zameniti, a punjenje se odvija preko eksternog punjača u bilo kojoj utičnici. Efikasna parkirna kočnica čvrsto drži paletar na zadatoj poziciji, što je jako važno kada se postavi na nagnutu rampu za utovar.

Ergonomski dizajnirana glava rude je mesto gde ćete pronaći sve radne elemente paletara i oni su lako dostupni tokom manevrisanja. Njegova dvostruka leptir poluga omogućava da se paletar kontroliše sa obe ruke. Prekidač na rudi se može koristiti za zaustavljanje u hitnim slučajevima.

Manji volan (sa podesivim stubom) obezbeđuje optimalno manevrisanje uz minimalan napor.

Sa kapacitetom dizanja od 1,5 – 2 tone, električni paletari će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe za rukovanjem različitom robom.

 

Bezbednosno rukovanje električnim paletarom

Električni paletari imaju mnoštvo bezbednosnih karakteristika. Njihova niska šasija je dizajnirana da zaštiti stopala radnika, a duga ruka kormila osigurava bezbedno rukovanje. Radnik je na bezbednoj udaljenosti tokom rukovanja, što se obezbeđuje dugim i nisko postavljenim rukohvatom. Efikasna parkirna kočnica čvrsto drži paletar u zadatom položaju, što je zgodno kada je postavljen na nagibu ili rampi za utovar. Pored toga, ako radnik skine ruke sa leptira, elektromagnetna kočnica automatski zaustavlja vozilo.

Električni paletari pomažu u povećanju produktivnosti, uz smanjenje naprezanja, umora i povreda radnika, minimiziranjem podizanja, guranjem i povlačenjem teških tereta.

Jedna od prednosti upravljanja eliktričnim paletarom je ta što ne zahteva posebnu obuku za Vaše zaposlene pre nego što mogu da ga koriste u svrhu za koju je dizajniran.

Električni paletari su odličan način da povećate efikasnost vašeg skladišnog poslovanja. Olakšavaju premeštanje i skladištenje robe, što je odlično za poslovanje koje svakodnevno zahteva manevrisanje različite vrste robe.

Uštedećete vreme i trud, a vaša roba će biti sigurna i bezbedna.

EP15-03

ELEKTRO PALETAR

Nosivost (kg): 1500

Baterija: Li-Ion

Cena: na upit

 

EP 15WS

PALETAR

Nosivost (kg): 1500

Baterija: Li-Ion (maintenance free) – integrisana u šasiju!

Punjač baterije: integrisan u šasiju!

Sve funkcije elektronske!

Kočenje elektromagnetno

Cena: na upit

Novi Baoli 1,5t potpuno električni paletar izuzetno lagan i kompaktan.

 • lagan, ali čvrst okvir osigurava pouzdanost i jednostavne operacije
 • 24V 55Ah Li-ion / 2x 12V 85Ah baterije bez održavanja
 • bez emisije gasova
 • lako se skida poklopac za brzo i direktno održavanje na ugrađenom punjaču za baterije
 • električna parking kočnica za siguran rad
 • jednostavan i ergonomski upravljački uređaj s tipkama za upravljanje, digitalnim indikatorom baterije i prekidačem za ključeve
 • maksimalan nagib s opterećenjem 5%, bez opterećenja do 16%

Paletni viljuškari

EP 16-N01 EP 20-N04 EP 25-N02

EP 16-N01

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 1600kg

EP 20-N04

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 2000kg

EP 25-N02

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 2500kg

EP 16-N01, EP 20-N04 i EP 25-N02 paletni viljuškari idealni su za utovar i istovar iz vozila i za bilo koju vrstu rukovanja srednjeg intenziteta.

 

Zahvaljujući ultra kompaktnoj šasiji, model EP 16-N01 idealan je za upotrebu u uskim prostorima.

Visok kvalitet konstrukcije i visok tehnološki sadržaj čine ove paletare stvarnim merilom u svom sektoru, a garantiraju maksimalnu efikasnost i smanjene troškove održavanja.

Duga ručka upravljača omogućava optimalnu i vrlo ergonomsku kontrolu vozila. Zapravo je potrebna manja radna sila od paletnih vozila sa kratkom ručkom i omogućava vozaču da uvek drži optimalnu udaljenost od paletara.

 • Motori naizmenične struje
 • Izvrsna modulabilnost u vožnji
 • CANBUS tehnologija
 • Pojednostavljeno održavanje zahvaljujući optimalnom rasporedu komponenti ispod poklopca
 • Izuzetno robusna struktura i metalno kućište akumulatora
 • Kontroliše elektroniku zaštićenu od vode i prljavštine
 • 24V 160-210-350Ah baterija

EPT20H

ELEKTRO PALETAR

Proizvođač: Staxx

Model: EPT20H

Nosivost (kg): 2000

Dimenzije vila (mm): 550×1150

Točkovi (mm): 80×70 dupli, poliurethan

Visina spuštenih vila (mm): 82 +/-2

Pogonski motor (V/Kw): 48/1.0 – brushless

Baterija (V/Ah): 48/10 – Li-ion

Punjač (A): 2

Cena: na upit

* Servis i rezervni delovi obezbeđeni

* FCA magacin kupca

* Doplata za dodatnu bateriju

Kralja Petra I 205
Bačka Palanka

Pon-Sub (7:00 - 15:00)

Kontakt informacije

Adresa: Kralja Petra I 205, 21400 Bačka Palanka, Srbija

ZAKAŽITE:

Redovan servis

Popravka