Ručni paletari

 

 

Danas su ručni paletari gotovo nezamenljivi u magacinu, proizvodnom pogonu i generalno bilo kojoj firmi koja se bavi prodajom ili proizvodnjom nekog proizvoda i materijala.

Upotreba ovih mašina donela je velike benefite za poslovanje, ali i za same radnike. Svaka firma danas ima minimum jedan ručni paletar, a u odnosu na svoje zahteve i potrebe vrlo verovatno i dodatno neki od naprednijih modela paletara i viljuškara.

Ručni paletari su izuzetno popularni jer predstavljaju najjeftinije modele koji mogu zadovoljiti velike potrebe. Nemaju mogućnost podizanja tereta na police, mogu se podići samo toliko da paletu prenesete od tačke A do tačke B.

Iako nisu robusni kao dizel i LPG viljuškari, pojedini modeli mogu preneti terete do čak 3000kg, a u našoj ponudi najveća nosivost je 2500kg. Za razliku od električnih paletara, imaju manje dodatnih opcija i zahtevaju malo više snage pri korišćenju.

Kako funkcionišu ručni paletari?

Klasični ručni paletari predstavljaju prvu i osnovnu verziju u odnosu na druge naprednije modele. Zbog toga je najjeftiniji model koji postoji, a ujedno nema troškove održavanja.

Ne pokreće ih električni ili motor sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što je slučaj sa novijim modelima, već isključivo ljudska snaga. Ovaj alat funkcioniše pomoću hidraulične pumpe koja omogućava da se teški tereti podižu i prenose na druge lokacije.

Sastoje se od 3 točka (dva napred i jedan pozadi), dva paralelna nosača za smeštanje i podizanje tereta i rude za upravljanje. Točkovi mogu biti od različitog materijala u zavisnosti od potreba i prostora u kome se koristi.

Dimenzije paletara

Iako možda deluje da su svi ručni paletari istih dimenzija, to ipak nije tako. Postoje razlike u dužini i širini nosača, razmaku između njih, radnoj i maksimalnoj visini, veličini točkova, itd.

Svaki od ovih parametara nosi određene karakteristike u radu. Zato se dobro raspitajte pre kupovine, a ujedno razmislite za koje vrste poslova i materijala je potreban. Veliki izbor dimenzija je dobar ukoliko znate šta vam je potrebno. Ali može stvarati poteškoće pri izboru ukoliko ne znate za koje poslove će vam sve trebati u budućnosti.

Kome je potreban ručni paletar?

Jednom rečju, svima. S obzirom da su jako jeftini, a toliko olakšavaju prenos bilo kog paketa ili  materijala na paletama. Danas ih možemo videti u svim firmama, ali vrlo često ih poseduju i domaćinstva koja imaju potrebu za transportom teških predmeta.

Praktična i besplatna primena osnovni su parametri zbog kojih se mnogi odlučuju baš za ovaj model. Potrebna vam je samo paleta, ravan put po kome se može kretati i nećete više morati da trošite svoje zdravlje na teške fizičke poslove.

Mogućnost korišćenja paletara bez punjenja baterije ili sipanja goriva je velika prednost. Zato mnoge firme poseduju makar jedan ovakav model pored svih drugih paletara i viljuškara bez obzira da li su električni, na gas ili na dizel.

Redovni servisi i popravke ručnih paletara

Prilikom kupovine ručnih paletara jako je važno kupiti model koji možete servisirati i popraviti ukoliko se desi neki kvar. Jer u suprotnom, ukoliko nema zamenskih delova nećete moći da ga koristite. To je posebno važno pri kupovini električnih paletara, električnih viljuškara i električnih stekera.

Kod ručnih paletara jedini problem može biti sa hidrauličnom pumpom, a bilo koji problem tog tipa možete rešiti u našem servisu.

Rezervni delovi i dodatna oprema za ručne paletare

Mogućnost zamene delova je krucijalna, jer ukoliko ne pronađete zamenski deo paletar neće biti u funkciji. Zato je kupovina STAXX ručnog paletara kod nas pravo rešenje. Jer osim što možemo popraviti, u ponudi imamo sve rezervne delove.

Pored hidraulične pumpe, zamena guma je posao koji najčešće obavaljamo za naše kupce.

Ručni paletari

STAXX 2.5t

 

STAXX 2.5t

Ručni paletar

Nosivost (kg): 2500

Visina dizanja (mm): 115

Snažna šasija i vrhunske performanse su ono što ga čini jedinstvenim!

Cena: na upit

Servis i rezervni delovi obezbeđeni.

Kralja Petra I 205
Bačka Palanka

Pon-Sub (7:00 - 15:00)

Kontakt informacije

Adresa: Kralja Petra I 205, 21400 Bačka Palanka, Srbija

ZAKAŽITE:

Redovan servis

Popravka