Novi viljuškari

Savršen odnos između kvaliteta i cene
Zakaži redovan servis

Baoli

JOVIĆ VILJUŠKARI

Viljuškari olakšavaju posao i čoveku su desna ruka. Sa napretkom tehnologije, unapređivani su i viljuškari, tako da danas gotovo da ne postoji teret koji viljuškar ne može da podigne. Mogu da se prilagode svakom teretu i svaki transport postaje lako izvodljiv.

Kako izabrati odgovarajući viljuškar za Vaše potrebe:

Imajući u vidu da postoji široka ponuda modela, izbor najboljeg viljuškara za Vaše potrebe može biti veliki izazov. Jović Viljuškari firma nudi i mogućnost rentiranja, a na Vama je da procenite da li je bolje i isplativije da ih iznajmite, kupite polovne ili kupite nove za potrebe biznisa koji vodite.

Pre svega, potrebno je da dobro poznajete vrstu robe kojom će viljuškar manipulisati. Važna je i maksimalna težina koju će viljuškar podizati, kao i vrstu paleta na kojima se roba skladišti. Pakovanje i vrsta robe je, takođe, od velikog značaja za pravilan odabir viljuškara, jer za specifične oblike određenih proizvoda postoje različiti priključni uređaji, koji omogućavaju pravilno i sigurno skladištenje.

Faktori koji mogu uticati na Vašu oduku su:

  1. koliko sati će viljuškar nedeljno raditi
  2. da li se koristi samo u magacinu ili je predviđen i za rad napolju
  3. po kakvoj površini će se kretati – isklučivo glatkoj ili po neravnom terenu
  4. kolika je težina i veličina tereta koju će podizati
  5. kolika je visina do koje treba da podigne teret
  6. da li ste u mogućnosti da ga sami održavate
  7. da li Vam je potreban samo za periodične poslove ili za svakodnevno korišćenje

Koje vrste viljuškara postoje?

Postoji zaista veliki broj različitih vrsta viljuškara, koji imaju različite namene. Mogu se svrstati u nekoliko grupa, recimo, za koju svrhu su namenjeni i za koliki teret su predviđeni.

Ipak, pre svega treba istaći osnovnu podelu viljuškara.

Po tipu pogona dele se na:

  1. Dizel
  2. Gasne
  3. Električne

1. Za dizel viljuškare je karakteristično to što mogu da podižu jako veliki teret. Mogu poneti teret do 5000 kilograma. Predviđeni su za rad van magacina.

2. Gasni viljuškari su ekonomični i jaki i obezbeđuju maksimalnu bezbednost i sigurnost, a najbolji su kada se teret prevozi unazad.

3. Električni viljuškari, kao što I samo ime kaže, rade na električnu energiju. Ovi viljuškari najčešće obavljaju poslove koji dugo traju. Tihi su i ne emituju štetne gasove i preporučuju se za rad u zatvorenim prostorima i hladnim magacinima.

Sve ostale karakteristike prilagođene su nekoj od ovih vrsta i svaka od ovih vrsta je najbolja za određeni deo posla.

 

Modeli u našoj ponudi:

1. Dizel i LPG viljuškari

Dizel viljuškari su veći, snažniji i uglavnom se koriste na otvorenom. Imaju jako snažne motore i namenjeni su za podizanje izuzetno velikih tereta, do čak 10t.

LPG viljuškari

Pored dizel modela, u grupi viljuškara sa unutrašnjim sagorevanjem nalaze se i LPG viljuškari. Ovi motori su znatno povoljniji jer koriste autogas. Dobar su izbor za firme kojima su potrebni viljuškari koji mogu da održavaju 100% snage tokom celog dana i pogodni su za rad u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

2. Električni viljuškari rade na bateriju koja služi i kao protivteža za stabilizaciju viljuškara dok je u upotrebi. Baterija viljuškara je dizajnirana da izdrži celu osmočasovnu smenu sa punim punjenjem, ali to može da varira u zavisnosti od starosti baterije i koliko naporno viljuškar radi. Pored toga, rad viljuškara na baterije pomaže očuvanju životne sredine.

3. Električni paletari nisu namenjeni za podizanje velikih tereta, zbog svoje male veličine. Zahvaljujući svojoj maloj veličini, mogu da se uklope u najuže prostore i podignu male terete u uskim prostorijama.

4. Paletari su najosnovniji oblik viljuškara i namenjeni su za pomeranje paleta u skladištu. Oni su jedan od najvažnijih alata koji se nalaze u skladištima i koriste se za transport malih tereta na kratkim razdaljinama.

5. Električni stakeri su jedinstveni po izgledu i specifični u upotrebi. Za razliku od drugih viljuškara, nemaju kabine. Umesto toga, operater hoda iza viljuškara i upravlja njime pomoću pričvršćene ručke. Nedostaju im snaga, manevrisanje i brzina, ali su idealni za situacije u kojima vam je potrebna viša dizalica za palete. Električni stakeri mogu da dosegnu mnogo više od tradicionalnih dizalica za palete.

6. Regalni viljuškari se uglavnom koristi za rad u zatvorenom prostoru. Njihova ključna sposobnost je da proširi svoje viljuške izvan odeljka i dopre do skladišnih regala na način na koji standardni viljuškari ne mogu.

7. Ručni paletari su najčešće korišćeni viljuškari u skladištima i prodavnicama. Oni rade na veoma jednostavnim principima, sa rukovaocem koji gura viljuške ispod palete, pumpa hidrauličnu dizalicu kako bi podigao viljušku i pomera teret pomoću drške.

8. Platforme za rad na visini su mašine koje podižu teret uspravno, na određenu visinu. Idealne su za podizanje tereta na velike visine, kao i za obavljanje radova na gradilištima, jer su odlična zamena za skele, koje često nisu bezbedne.

 

Da li viljuškarom može da upravlja bilo ko ili je potrebna posebna obuka?

Pre svega, da bi neko upravljao viljuškarom, mora da ima položenu B kategoriju. Ipak, samo posedovanje B kategorije nije dovoljno, obavezno je polaganje za vožnju viljuškara.

Obuka se sastoji iz teoretskog i praktičnog dela. Kroz teoretski deo vozači se upoznaju sa osnovnim karakteristikama viljuškara. Vozač treba da zna kako viljuškar funkcioniše, koja su pravila za odlaganje tereta na police, pravila istovara i utovara i treba da bude upoznt sa svim ostalim pravilima koja se tiču upravljanja viljuškarom.

Što se praktičnog dela tiče, vozač na poligonu pokazuje kako je savladao kretanje viljuškarom. Demonstrira ulazak i izlazak u paletu, kretanje sa teretom i kombinacije više radnji. Polaganje ne traje dugo. Oba dela, praktični i teoretski, traju samo par dana.

Polaganje za upravljanje viljuškarom je veoma važno i poslodavac i Vi treba da se ponašate odgovorno. Ove mašine mogu biti veoma opasne i osoba koja upravlja njima mora biti veoma oprezna i odgovorna.

Kralja Petra I 205
Bačka Palanka

Pon-Sub (7:00 - 15:00)

Kontakt informacije

Adresa: Kralja Petra I 205, 21400 Bačka Palanka, Srbija

ZAKAŽITE:

Redovan servis

Popravka