Paletari

 

 

Najpotrebnije mašine i alati za upravljanje robom u proizvodnim pogonima i magacinima svakako su viljuškari i paletari. Danas postoji veći broj različitih modela, a jedan od najtraženijih svakako su paletari, odnosno paletni viljuškari.

Zašto su među najtraženijim modelima? Jer predstavljaju zlatnu sredinu između robusnih dizel i LPG viljuškara i recimo ručnih paletara. Jednostavni su za korišćenje, manjih su dimenzija pa su idealni za upotrebu u manjim skladištima i prostorima sa uskim prolazima.

Uz pomoć paletara možete slagati palete sa robom, prenositi palete sa jedne na drugu poziciju i vršiti utovar-istovar iz kamiona. Imaju izuzetno širok spektar primene u magacinima i napravljeni su kako bi svako uz malo truda mogao da pomera teške pakete.

Šta je paletar - paletni viljuškar?

Osnovna razlika između viljuškara i paletara je u tome što pomoću viljuškara možete podizati palete na visine do šest metara ili više, a dok paletar služi samo za prenos paleta od jedne tačke do druge.

Paletni viljuškari vam ne mogu pomoći da podignete paletu sa robom na neku policu, jer imaju mogućnost podizanja samo do 25 cm i radijus od 190º. To je sasvim dovoljno da pomoću paletara prenesete paletu sa robom na neku drugu lokaciju u radnji ili magacinu.

U našoj ponudi je nekoliko modela paletara, a možete birati između onih sa ili bez platforme. Pored platforme sadrži i bočne držače za sigurniji i brži prenos na većim razdaljinama.

Upravljanje paletnim viljuškarima je lako uz malo napora. Rukovanje je moguće čak i jednom rukom, bez obzira da li ste desnoruki ili levoruki.

Prednosti korišćenja paletnih viljuškara

Kao što je već poznato, ove mašine su stvorene za prenos teških tereta na paletama uz malo fizičkog napora. Pojavom prvih paletara desila se revolucija u svetu proizvodnje i distribucije robe i proizvoda, sve je postalo mnogo lakše.

Pored činjenice da su omogućile brži prenos ili utovar-istovar veće količine robe, samim tim su smanjile potrebu za dodatnom radnom snagom. Više nije potrebno plaćati veliki broj radnika, jer taj posao mnogo efikasnije sada može odraditi jedna osoba uz pomoć paletara.

Jako je važno napomenuti, osim što je rukovanje jednostavno ono je i potpuno bezbedno. Samim tim štiti radnike od povrede kičme, zglobova i tkiva usled podizanja teških paketa.

Zašto kupiti Baoli paletar?

Svi Baoli paletari imaju kvalitetno izrađenu šasiju i servo upravljače za preciznije upravljanje.

Električni servo upravljač pomaže vozaču da upravlja paletarom povećavajući sigurnost i smanjujući umor. Dobro pozicionirani upravljač pruža mogućnost lakog upravljanja na malim prostorima. Kreiran je tako da njime možete upravljati jednom rukom, levom ili desnom.

Jako korisna opcija je usporeni pogon koji se aktivira pritiskom na dugme. Ovaj režim je namenjen za precizno manevrisanje prilikom upravljanja na uskim prolazima.

Kvalitetni paletari se izdvajaju po točkovima i pumpama. Baoli paletni viljuškari imaju točkove koji pre svega ne prave buku, ne ostavljaju tragove i idealni su za korišćenje na svim podnim površinama. A vrhunske pumpe omogućavaju dug vek trajanja.

I možda jedna od najvažnijih informacije je servis i rezervni delovi. Kod nas možete zakazati redovan servis, popravku i zamenu delova za sve Baoli modele.

Kako izabrati odgovarajući model?

Pre same kupovine potrebno je odgovoriti na neka osnova pitanja vezana za vaše potrebe, a na osnovu odgovora i zahteva pronaći model koji će zadovoljiti sve ili većinu kriterijuma.

Pri izboru potrebno je uzeti u obzir odgovore na sledeća pitanja:

 • širina prolaza gde se transportuje roba,
 • maksimalna težina palete sa robom,
 • vrstu robe koju transportujete,
 • najduža relacija na kojoj se prenosi paleta.

U našoj ponudi Baoli paletara trenutno imamo nekoliko modela sa rasponom nosivosti od 1.600 kg do 2.500 kg. U zavisnosti od vaših potreba izaberite model za rukovanje srednjeg ili većeg intenziteta, za prenos na kraće ili duže relacije.

Paletni viljuškari

EP 16-N01 EP 20-N04 EP 25-N02

EP 16-N01

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 1600kg

EP 20-N04

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 2000kg

EP 25-N02

PALETNI VILJUŠKAR

Kapacitet 2500kg

EP 16-N01, EP 20-N04 i EP 25-N02 paletni viljuškari idealni su za utovar i istovar iz vozila i za bilo koju vrstu rukovanja srednjeg intenziteta.

 

Zahvaljujući ultra kompaktnoj šasiji, model EP 16-N01 idealan je za upotrebu u uskim prostorima.

Visok kvalitet konstrukcije i visok tehnološki sadržaj čine ove paletare stvarnim merilom u svom sektoru, a garantiraju maksimalnu efikasnost i smanjene troškove održavanja.

Duga ručka upravljača omogućava optimalnu i vrlo ergonomsku kontrolu vozila. Zapravo je potrebna manja radna sila od paletnih vozila sa kratkom ručkom i omogućava vozaču da uvek drži optimalnu udaljenost od paletara.

 • Motori naizmenične struje
 • Izvrsna modulabilnost u vožnji
 • CANBUS tehnologija
 • Pojednostavljeno održavanje zahvaljujući optimalnom rasporedu komponenti ispod poklopca
 • Izuzetno robusna struktura i metalno kućište akumulatora
 • Kontroliše elektroniku zaštićenu od vode i prljavštine
 • 24V 160-210-350Ah baterija

Kralja Petra I 205
Bačka Palanka

Pon-Sub (7:00 - 15:00)

Kontakt informacije

Adresa: Kralja Petra I 205, 21400 Bačka Palanka, Srbija

ZAKAŽITE:

Redovan servis

Popravka